De nye jobbene som bruker matte i hverdagen


Valget mellom P- og T-matte handler ikke om hva som er «vanskelig» eller «lett», eller hvordan man enklest mulig får en god karakter. Det handler om hva man vil jobbe med i fremtiden og hvilken utdanning man ønsker å ta. Velgriktig og «Fremtidsjobbene» har til hensikt å fortelle elevene om mulighetene realfag gir – og vise hvordan matematikk, teknologi og realfag brukes til å utvikle produkter og tjenester i arbeidslivet. At matematikk er viktig i for eksempel spill- og teknologiutvikling, er det kanskje ikke så mange som tenker over når de skal velge mattefag i første klasse.

Fremtidsjobbene er en serie med filmer som viser frem de «nye» realfagsjobbene, og den bredden og variasjonen av jobber man kan få med en realfaglig bakgrunn. Vi er nå inne i 3. sesong av filmene, og her viser vi blant annet hvorfor gode matematikkunnskaper er avgjørende for de som jobber i «Snowcastle» og lager spill til Nintendo og PlayStation.

For å hjelpe elevene som tar t-matte, og andre realfag på videregående skole, har vi ENT3R som er gratis leksehjelp på ulike studiesteder i hele landet. Her er det  studenter ved realfaglige studier som hjelper elevene med matteleksene. Tidligere har tilbudet kun vært tilgjengelig ved fysisk oppmøte på studiestedet, men i år er tjenesten også blitt digital for de elevene som ikke har et ENT3R-studiested i nærheten av seg. Les mer om dette på ent3r.no

Lurer elevene på om hva «realfaglige yrker» er? Og om noen av disse kan passe for dem? Da kan de ta utdanningstesten her så får de opp et forslag til yrker som kan stemme med sine inter esser.

Vi ser frem til nok et spennende år og gleder oss til å ta fatt på nye oppgaver sammen med alle dere fantastiske lærere og rådgivere!
Se filmene om de nye realfagsjobbene her >

 

Mvh, Morten Sørlie
Leder, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering

 

Del dette:: 28. august 2018